TüP BEBEK SüRECI - AN OVERVIEW

Tüp Bebek Süreci - An Overview

Tüp Bebek Süreci - An Overview

Blog Article

Bazı merkezlerde lokal anestezi ile yapılırken çoğu zaman sedasyon anestezisi ile hasta uyutulur. Bu hastanın isteğine göre de değişebilir.

Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.

Aşılama ve Tüp bebek tedavisi hakkında daha ayrıntılı bilgi için ilgili sayfalarımı inceleyebilirsiniz.

Elde edilen yumurtalardan gerekli olgunluğa ulaşmış olanları erkekten alınan spermler ile mikroskop altından mikroenjeksiyon dediğimiz yöntem ile döllenir.

Tüp bebek tedavisinde olduğu gibi aşılama tedavisi için de 1 yıl boyunca korunmasız bir şekilde cinsel ilişkiye girilmiş fakat gebeliğin elde edilememiş olması gerekmektedir.

Dr. Nilgün Turhan Muayenehanesi`nde uygulandığı anlamı çıkarılamaz. Cerrahi işlemler SGK kapsamı dışında özel hastane şartlarında yapılmaktadır. Bu siteyi ziyaret edenlerin bu uyarıları okuyup anladığı ve kabul ettiği varsayılır. Bu uyarıları kabul etmiyorsanız bu siteden çıkmak için tıklayınız.

This Site employs cookies to enhance your experience When you navigate by means of the web site. Out of such, the cookies that happen to be categorized as vital are stored on your browser as These are essential for the working of standard functionalities of the website.

Embriyo transferinin ardından anne adayı ordinary hayatına geri dönebilir. Yapılan araştırmalar transfer sonrası hastanın devamlı yatak istirahatında takip edilmesinin yararsız olduğunu göstermiştir. Bu nedenle anne adayı kendini zorlamadan standard sosyal hayatına geri dönebilir.

Bu aşamada temel hedef yumurtaların uyarılması ve bu sayede çAlright sayıda yumurta elde edilmesidir. Elbette tüp bebek aşamaları arasında en önemli olanlardan biri olduğunu belirtelim. Bu aşamada adetin 2. ya da three.

– Sperm kalitesi: Erkeğin sperm sayısı, hareketliliği ve şekil bozuklukları başarıyı etkileyebilir.

Sonrasında hassas bir müdahale ile yumurtalar toplanır. Bu aşama kapsamında erkeğin de sperm örneği vermesi gerekir. Şayet erkekte sperm bulunmuyorsa bu durumda kısaca TESE olarak adlandırılan testikiler aspirasyon ya da biyopsi ile sperm alınması sağlanır. Erkekten alınan spermler laboratuvarda semenden ayrıştırılır ve PCOS sonrasında kullanılır.

Preimplantasyon genetik taramada ise belli bir hastalık araştırılmaz; tüm kromozomlar mümkün olduğunca olası bir genetik problem için taranır.

3. aşama olan yumurta toplama aşaması oldukça emniyetli ve kısa süren ve anestezi altında yapılan bir işlem olsa da nadiren komplikasyonlar yaşanabilir. En sık karşılaşılan komplikasyon yumurta toplama iğnesinin geçtiği alanda vajina kanamalarıdır.

Erkekte ise genellikle testis fonksiyonunda bozukluk, sperm kanallarında anomali Polycystic Ovary Syndrome veya tıkanıklık, testislerde enfeksiyona yol açan hastalık ve sperm oluşumunu etkileyen çeşitli genetik sorunlar doğurganlık kaybına neden olan başlıca etkenler arasındadır.

Dolayısıyla istisnasız tüm çiftlerin bu tedavinin aşamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olması gerekiyor. Elbette bu aşamaları sizlere tek tek aktaracağız ancak öncesinde çiftlere verilen eğitimden söz edelim.

Report this page